logo
 

roses

PER UN SANT JORDI SENSE ESPINES

 

Us recomanem les iniciatives de Carlitos y Patricia, Femarec, l'SCEA i d'altres membres de la xarxa per celebrar un Sant Jordi de forma més responsable

 

 

 

 

 

 

 

1001

Comprar llibres sense diners és possible


Torna el 1001 Ways to buy books without money de Carlitos y Patricia. El mateix dissabte 23 d'abril, de 10 a 19.30 h, a la Plaça de Sants, podreu participar a la 6a edició d'aquest esdeveniment. Fer una abraçada a algú, trucar la teva mare per dir-li que l'estimes o donar donar sang a canvi de llibres són maneres inmaterials d'aconseguir un llibre en aquesta propera Diada.

 


drac femarecCultura i afecte amb Femarec

Des del Centre Especial de Treball (CET) de Femarec ens proposen algunes idees per regalar cultura i afecte en aquest Sant Jordi. Roses, dracs i llibres produïts amb les mans dels treballadors/es del CET amb criteris de responsabilitat social i ambiental. Més informació.
 

Campanya #RosesSenseEspines

2016.13.04.09.St jordi
Un any més, la Societat Catalana d’Educació Ambiental us proposa celebrar un Sant Jordi amb roses sostenibles. Amb la campanya #RosesSenseEspines es pretén reflexionar sobre els impactes ambientals, econòmics i socials que hi ha darrere la venda massiva d’aquest tipus de flors.


Al blog hi podeu trobar algunes alternatives per fomentar un canvi d’hàbits i un consum responsable de les roses: que siguin cultivades sense malmetre el medi ambient i respectant els drets laborals als seus països d’origen. Per últim, podeu trobar un seguit de recursos (documents, articles i vídeos) sobre la temàtica.


El dia de Sant Jordi, podeu mostrar les vostres #RosesSenseEspines utilitzant aquest hashtag al Twitter!

 

 

   

2016.13.04.09.St jordi interna3Recollida de llibres a Gràcia

Del dia 6 al 20 d’abril, a la Vila de Gràcia s’ha iniciat una gran recollida de llibres sota el lema “Per un Sant Jordi Sostenible”. Aquests llibres es recolliran a les biblioteques de barri o bé a les d'alguns centres educatius que hi participen.


Un cop lliurat el llibre, s’obtindrà un val que es podrà intercanviar el dijous 21 d’abril de 17 a 19 h, en un intercanvi de llibres que es farà a la plaça de la Vila de Gràcia, la Plaça Lesseps i els jardinets al costat de la biblioteca M. Antonieta Cot de Vallcarca i els Penitents.

 

 

 

 

 


Bookcrossing a la Fàbrica del Sol


2016.13.04.09.St jordi interna2Aquesta iniciativa, traduïda al català com “Passallibres”, consisteix en deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els retornin. La Fàbrica del Sol s'hi ha sumat i té habilitat un racó on es poden trobar llibres que han passat per les mans de moltes persones i que esperen nous lectors. Si disposeu de llibres que ja no llegiu o que no necessiteu, podeu dur-los perquè altres persones en puguin gaudir.


Cada llibre bookcrossing porta una història al darrera. Pots saber on ha estat, qui l'ha tingut i quina crítica en fa.